Czekoladki reklamowe w formie trufli

Czekoladki reklamowe

Reklamowe słodkości to produkt, który od wielu lat cieszy się niesłabnącą popularnością wśród polskich przedsiębiorców. Trudno się temu dziwić – są one zarówno tanie, jak i niezwykle skuteczne. Stanowią sprawdzony sposób na zwiększenie rozpoznawalności swojej marki i utrwalenie jej pozytywnego wizerunku w oczach klientów. Tego typu produkty dostępne są w wielu różnych wersjach. Jeżeli chcemy pozytywnie zaskoczyć naszych klientów, zamiast tradycyjnych czekoladek pokusić możemy się o wręczenie im własnoręcznie przygotowanych, koniecznie z najwyższej jakości składników, trufli.Aby przygotować takie czekoladki reklamowe, potrzebne będą następujące składniki: 100 gram gorzkiej czekolady o 70-procentowej zawartości kakao, 70 mililitrów śmietanki 36 procent, 2 łyżki cukru, 2 łyżki masła i 1 łyżka likieru amaretto. Do dekoracji wykorzystać można tu ulubione produkty: zmielone orzechy, cynamon, kakao, wiórki kokosowe czy cukier puder.

Jak krok po kroku przyrządza się tego typu czekoladki reklamowe? Pierwszy etap to umieszczenie śmietanki i cukru w rondelku. Podgrzewamy je do momentu zagotowania śmietanki i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy naczynie z palnika i dodajemy czekoladę, masło oraz likier. Mieszamy do połączenia składników.

Następnie studzimy Czekoladki reklamowe. Kolejny etap to wstawienie rondelka do lodówki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na noc. Po schłodzeniu masa powinna być twarda. Na koniec, łyżeczką wybieramy masę o wielkości małego orzecha włoskiego, formujemy ją w dłoniach i otaczamy w wybranej posypce. Takie trufle świetnie sprawdzą się w roli prezentu zarówno dla klienta, jak i bliskiej osoby. Wręczyć można je z okazji Wielkanocy, Bożego Narodzenia, Walentynek czy kolejnych urodzin przedsiębiorstwa. Aby prezentowały się efektownie, najlepiej umieścić je w metalowym lub drewnianym pudełku. Warto zadbać o to, by znalazła się na nim nazwa firmy, jej logo, hasło reklamowe oraz dane teleadresowe. Dodatkowo, umieścić można tu także ciekawą, przykuwającą wzrok grafikę.